sorg

kroppen är fortfarande varm och tyngre än den någonsin varit förut
alla funktioner har slocknat
hjärtat har slutat pumpa blod nu
och allt är väldigt tyst
och väldigt stilla

en sjukvårdare rusar in
en kvidande mor
som skakar av sorg
dubbelvikt med kramp i hjärtat
och alla runtomkring
som bara vill fatta varandras händer
men som bara kan vara runtomkring
och tänka många och långa tankar

och sen tomrummet och saknaden och sorgen
och allt som blir kvar och allt som hade kunnat bli

Jag gillar träning och att skriva långa meningar

Jag var på gymmet för första gången idag efter en lång tids träningspaus vars omfattning jag inte vill räkna ut för att bespara mig själv de ångestkänslor jag redan känner en tillstymmelse av bara av att veta att jag betalat 400 kronor/månad i x månader då jag haft andra saker för mig än att träna. (slå den meningens längd!)
Men som jag sa: idag var jag tillbaka bland svett, fotsvamp i duschen, proteinpulver och tantfläsk. Det kändes inte alls bra att vara där, tog i utav bara helvete i 15 minuter på cross-trainern och när jag satt i en maskin som kallas "sittande rodd" så var det enda jag tänkte: undra hur mycket mina muskler har förtvinat under tiden jag inte har tränat. Körde baksida lår också och märkte att jag hade alldeles för mycket vikt på maskinen för att kunna klara 30 repetitioner utan att börja skaka i överkroppen. Som tur är så minns jag inte hur mycket vikt jag hade på när jag var som mest vältränad, så jag kan inte jämföra. Det kallas "effektiv ångestdämpande glömska".

Fan vad jobbigt det är att försöka komma igång med träning efter en tids "paus", och jag känner mig verkligen inte nöjd nu efter att ha kommit iväg till gymmet en gång efter uppehållet. Nöjd kommer jag börja känna mig när jag har fått in rutinen på 2-4 gångers gymmande/vecka.

Brainstorm

ångesten kryper fram från så många olika håll, men alla utmynnar i samma genre: otillräcklighet
jag är otillräcklig som vän, så otillräcklig att vänner vänder mig ryggen. det är ett dåligt betyg.
jag är otillräcklig som skolelev. ligger efter med allt.
jag är otillräcklig hemma. borde iaf packa upp mina flyttlådor i mitt rum, det har ju trots allt gått två månader sen vi flyttade in.
jag är otillräcklig som Emilia. borde lyssna på vad hjärtat vill lite mer.

Å andra sidan har jag inte haft ett normalt liv de senaste tre månaderna. Överdos av hjärnaktivitet i form av tankevulkan.

RSS 2.0